Har du spørgsmål om billetter, så skriv til info@studenterrevyen.dk
Frederik Knudsen - skuespiller og instruktør
"Jeg har spillet teater siden jeg var en lille purk og har siden 2017 stået i spidsen for mit eget revyprojekt “Spark Mig i Revyen” på den danske vestkyst i Esbjerg.
Revyen er siden starten vokset eksponentielt med flere og flere grinende og glade publikummer."
Sideløbende med Spark Mig i Revyen har Frederik produceret og spillet med i diverse egne revy-produktioner i selvsamme by og omegn bl.a. “Vadehavsrevyen - RAV I DEN” i samarbejde med nationalpark vadehavet.
Selv mener han, at revyen er en af de vigtigste stykker dansk kulturarv vi har, og derfor vil han gøre sit bedste, både nu, og i fremtiden, for at genren overlever og får nyt liv og dermed fortsætter med at sprede glæde, grin og eftertænksomhed blandt danskerne.
Da Frederik blev spurgt om han kunne tænke sig opgaven som instruktør var svaret et rungende JA… det vil han rigtig gerne….tænke over… Spøg til side, for svaret var selvfølgelig et JA! "Hvilken ære at få lov at blive en del af 100 års historie og sætte sit eget præg på den tradition som studenterrevyen er".
Men hvilken studenterrevy kan vi så forvente?
"I kan forvente en musikalsk, sprudlende, gakket, satirisk og eftertænksom revy, med respekt for traditioner og ikke mindst revyens 100 år lange historie."
Med Frederik ved roret vil han gøre alt, hvad han kan for, at 100 års jubilæet aldrig går i glemmebogen (altså på den gode måde), med skarpe tekster, højt tempo, stor musikalitet og med sans for detaljen. Han vil desuden dele gavmildt ud af sin kærlighed og passion for genren.
Michelle Buurskov - Skuespiller
Michelle elsker at få folk til at grine. Hun siger latter helt sikkert er vejen frem, så selvfølgelig ville hun gerne være med i årets studenterrevy! Hun nyder at stå på scenen, og glæder sig til, at vi skal grine sammen i februar!
Sara Skjoldborg - Skuespiller
Sara Skjoldborg er 17 år gammel, og 159 cm høj med brunt hår og brune øjne.
Hun taler tre sprog flydende, nemlig Dansk, Engelsk og Spansk. Hun er selv sydamerikaner fra Chile og har en mor derfra. I løbet af sit liv har jeg lavet forskellige aktiviteter som både karate og rytmisk gymnastik, og har været Danmarksmester i begge. Siden hun var 13 år har hun været i gang med sin skuespilskarriere, og det er noget hun brænder for. Hun elsker at spille skuespil, synge og danse, og det er noget hun godt kunne tænke sig at lave hele sit liv. Andre beskriver Sara som altid positiv, altid glad, ekstremt arbejdsom, respekterer andre og er disciplineret.
Dennis Peder Nielsen Jensen - Skuespiller
Dennis bruger humor som sit skarpeste våben, men i kan roligt sætte jer til rette i sæderne, når han begynder at skyde med skarpe jokes. Hans kærlighed til revy og komik, vil helt sikkert smitte af på resten af holdet og på publikum. Dennis studere til dagligt til skuespiller hos Københavns Film & Teaterskole
ANMELDELSER
Foreningen Kongelig Mayestaits Acteurs fejrer 100-års jubilæum med årets studenterrevy på Teater Plays lille sal på Amager.
Af Morten Buckhøj - marts 1, 2024
* * *
14. januar er en særlig dato for det kongetro Danmark. Det var nemlig på den dato i 1924 at daværende kong Christian X gav studenterskuespillerne på Københavns Universitet lov til at kalde sig Kongelig Mayestaits Acteurs – og nå ja, så har der også været et par andre royale begivenheder af en vis bevågenhed på den dato i de mellemliggende 100 år.
Fra scenen i Teater Plays lille, meget beskedne, sal på Amager indledes årets jubilerende Studenterrevy meget vittigt med at Christian X taler til os fra et maleri på bagscenen, og blandt andet beder os slukke mobiltelefonerne. Den besked er efterhånden blevet hel særlig disciplin at formidle på munter vis i revyerne, men sjældent sjovere end her.
Gennem årene – selve revytraditionen med Studenterrevyer er blot 95 år gammel, så vi kan forvente et jubilæum mere om fem år – har Studenterrevyerne i perioder været endog særdeles banebrydende og senere ganske store navne har trådt scenen for første gang i Studenterrevyerne. Det er amatører, men ofte amatører med foden grundigt på vej ind i skuespillerfaget, tekstforfatterfaget eller musikerfaget.
Hvis man bare i flæng nævner en håndfuld fra ’min tid’, så påkalder Jacob Morild, Pernille Schrøder, Gunvor Reynberg, Jan Gintberg, brødrene Adam og James Price, Peter Oliver Hansen og Morten Wedendahl sig en vis genkendelse, for slet ikke at tale om Leif Panduro, Klaus Rifbjerg og Jesper Jensen, der med deres ”Gris på Gaflen”-revy fra 1962 (det var så før min tid, trods alt) intet mindre end skrev dansk revyhistorie.
Årets revy kommer næppe til at skrive sig ind revyhistorien med flammeskrift, det er faktisk nogle år siden, at Studenterrevyen for alvor har gjort det, men så sent som i 2020 medvirkede Jonas Stimose, og han er i dag endog meget succesfuld som en del af Satiregruppen Magt.
”Ingen hjælp at hente” er undertitlen på årets revy, og refererer til åbningsnummeret hvor kvartetten på scenen synger om alle tidens kriser og kvaler på en lille munter melodi i håb om at de så vil blive glemt. Revyen bør dog hurtigst muligt søge hjælp til lydmanden, som hele premiereaftenen igennem havde sine udfordringer med hvinende, hylende og brummende microports, og teknikken var i det hele taget udfordret. Selv mere erfarne spillere end de fire unge her, ville nok have mistet koncentrationen og timingen, så hatten af for at der tilmed var overskud til at joke med problemerne fra scenen.
Årets acteurs er Michelle B. Buurskov, Sara Skjoldborg, Dennis P. N. Jensen og Frederik T. Knudsen, og det er især sidstnævnte, som trækker et stort læs. Vestjyden er kommet ind med firetoget efter at have lavet Spark mig i Revyen-revyer i Esbjerg og andre semi-professionelle revyer, og han har både instrueret revyen og skrevet 21 af de i alt 33 numre. Det vil ikke undre mig hvis Frederik er én af dem vi i fremtiden vil komme til at bemærke på eller bag landets professionelle revyscener, for der er både idé og talent i hans tilgang til revytekster og performance. Til gengæld fremstår han ikke specielt nytænkende, men mere båret af den klassiske revytradition.
Et par af revyens bedste numre ligger begge inden pausen. Michelle B. Buurskov fremfører Daniel Lassens sjove rim i visen om Britt, der er cand. polit, som chefen synes er the shit, men ryger ud i noget skidt, Vittig tekst og sjovt fremført. Sara Skjoldborg har en dejlig udstråling og musikalske vibes, og slipper godt igennem en ny versionering af Grethe Søncks gamle ”Medicin med det samme”, her som den unge studerende, der ivrer efter at få SU med det samme, og må tage både kviklån og sælge sine organer for at klare sig.
Dennis P.N. Jensen er nuttet som katten, der identificerer sig som hund, men det kan ikke nægtes, at der venter et stykke arbejde forude med replikbehandlingen – både for ham og de andre – hvis karrierevejen skal gå over teaterscenen.
Er fremførelsen sine steder mangelfuld, så kan man jo altid rette sit fokus mod ideer og tekster, og her er der en del at hente. Fællesnummeret om Novo Nordisk’ succes med slankemedicin, sunget som en gospel – Det bar’ et stik – så’ du fri – og sketchen med præsten, der må lære sig at tale street lingo for at kunne vie Amager-parret, er absolut fine revynumre, det samme er koret, der synger om de mange nye køn, og duetten med mødrene, der gerne vil have diagnoser til deres børn.
Frederik T. Knudsen har tre entreer som koncertmusiker, der spiller på de særeste ting, og også her ligger der en crazy-komisk originalitet, som man måske gerne havde set lidt mere af. En Studenterrevy behøver jo ikke – som mange af de professionelle, og rent kommercielle revyer – at dyrke det konformt konventionelle mainstream revymønster. Den må tværtimod gerne sende nye signaler, ja, det er vel i virkeligheden dens pligt.
Hvis dansk revys fremtid primært skuer bagud, så er der måske grund til en vis bekymring.
—
”Studenterrevyen 2024 – Ingen hjælp at hente”. Tekster og musik: Peter Engholm, Frederik T. Knudsen, Christopher Fabricius, Isabel Arnold, Daniel Lassen, Signe M. Rasmussen, Nikolaj Høgsbro, Vase & Fuglsang, Christian Damsgaard, Mia Plantin, Alberte A. Ibsen, Nikolaj vejen og Mads P. Gregersen.
Instruktion og scenografi: Frederik T. Knudsen. Koreografi: Sara Skjoldborg. Kapelmester: Nikolaj Vejen (piano), musikere Rasmus Rask Walther (trommer) og Helene C. Walther (klarinet).
Medvirkende: Michelle B. Buurskov, Sara Skjoldborg, Dennis P.N. Jensen og Frederik T. Knudsen.
Spiller på Teater Play (lille sal) til 23. marts.
Anmeldt 29. februar (premiere).
----------o0o-----------
Ingen hjælp at hente i Studenterrevyen
Igen i år stiller Kongelig Mayestaits Acteurs med en revy. Denne markerer indlednings- og afslutningsvis i
revyen, at det er 100 år siden, at Studenterforeningens studenterkomedier, og senere selskabet bag, fik
sit navn. Årets revy, kvalitetsmæssigt meget varieret, har rammende fået titlen Ingen hjælp at hente.
Af Henrik Sieben, Out and About
Den 14. januar 1924, umiddelbart efter at revyen De grønlandske drenge var gået over scenen, udnævnte
Kong Christin X studenterrevyens medlemmer til Kongelig Mayestaits Acteurs. Og netop 100-års jubilæet
blev markeret såvel indlednings- som afslutningsvis, da årets studenterrevy havde premiere.
Det foregik som de seneste år på scenen hos Teater Play på Strandlodsvej på Amager.
I forbindelse med jubilæet åbnedes revyen af en morsom og animeret udgave af kong Christian X, der kort
fortalte om revyen. Det efter Kongelig Mayestaits Acteurs præsident Rasmus R. Walther havde budt
velkommen.
Efter præsidentens tale og åbningsnummeret gik det løs på den lille scene med gakkede, fjollede, men ind
imellem også meget rammende numre med gode tekster. Disse blev fremført af nye unge skuespillere:
Michelle B. Buurskov, Sara Skjoldborg, Dennis P. N. Jensen, og Frederik T. Knudsen.
Revyen har nemlig som vartegn at indbyde til audition, hvor nogle af de forventede revyspirer hentes.
Således også i år, hvor revyholdet bag, byder på næsten uprøvede kræfter, og en enkelt med en del
erfaring.
Frederik T. Knudsen den mest erfarne
Frederik T. Knudsen er således den mest erfarne af firkløveret. Blandt andet har han siden 2017 været
ankermand for Esbjergs årlige revy, ligesom han har medvirket i andre revyer på den jyske vestkyst.
Den unge revymand, er her i jubilæumsåret, således også Studenterrevyens instruktør, scenograf, og ikke
mindst tekstforfatter. Frederik T. Knudsen har nemlig leveret oplæg og tekst til intet mindre end 21 af
revyens 33 meget korte, korte, og lidt længere numre.
Man kan derfor godt tillade sig at skrive at det var Frederik T. Knudsen, her, der og alle vegne, da han også
selv medvirker i en lang række af numrene.
Gakket, fjollet, og det lidt mere seriøse
Studenterrevyen 2024 er en særdeles blandt omgang med sine gakkede, fjollede, men heldigvis ind imellem
også mere seriøse numre. Stærkest står nummeret Hvá kú det være af de meget erfarne tekstforfattere
Vase & Fuglsang, Nikolaj Høgsbros Sprogreform, samt Frederik T. Knudsens egne En hurtig kommentar,
Vovkat og Køn. Sidstnævnte tager hul på debatten om alverdens mange køn, mens Vovkat, handler om
katten, der hellere vil være hund.
De der blev til noget stort
Studenterrevyen 2024 er som nævnt en meget stor blandet omgang, men slutter fint af med 100-års
jubilæumsnummeret. Her nævnes nogle af de tidligere års medvirkende, der siden blev ægte stjerner. Som
skribenter, forfattere, eller aktører på scenen: Poeten, Axel Strøbye, Kirsten Walther, Jytte Abildstrøm, Leif
Panduro, Jesper Jensen, Klaus Rifbjerg, Karl Erik Sørensen, Bjarne Lisby, og nogle af nutidens fortsat store
stjerner: Pernille Schrøder, brdr. Price, og Jan Gintberg.
Tiden må vise om årets revydeltagere når samme højder som nogle af forgængerne. Meget skal til, for at
komme i dén liga, men ingen tvivl om, at der er lagt mange timer i revyen.
Kort om forestillingen
Spillested: Teater Play, Strandlodsvej, København S.
Instruktion: Frederik T. Knudsen
Skuespillere: Dennis P.N. Jensen, Michelle Bruun Buurskov, Sara Skjoldborg, Frederik T. Knudsen
Kapelmester: Nikolaj Vejen
Koreografi: Sara Skjoldborg
Scenografi: Frederik T. Knudsen
Forfattere: Bl.a. Peter Engholm, Lucas Birch, Nikolaj Høgsbro, Vase & Fuglsang, samt Frederik T. Knudsen
Spiller frem til 23. marts 2024
Billetter: billetexpressen.dk
I 2024 rykker Studenterrevyen igen ind på Teater Play, der drives og ejes af bl.a. Christina
Sørensen som medvirkede i Studenterrevyen i 2009 og 2010.
Christina instruerede
Studenterrevyen i 2011, hvor hun også medvirkede som forfatter.
Christina har desuden
siddet i præsidiet for Kongelig Mayestaits Acteurs i årene 2010 - 2012.
Klik her for at læse mere om
Teater Play